Stor donation fra Det Obelske Familiefond

En styrket indsats for øget trivsel og bedre livsvilkår for enlige forældre og deres børn

Forælder Fonden hjælper udsatte, enlige forældre og deres børn med at forbedre deres trivsel og livsvilkår, samt styrke familiernes ressourcer for at forbedre både forældrenes og børnenes muligheder i livet. For et år siden modtog Forælder Fonden en bevilling fra Det Obelske Familiefond på 5.901.000 kr. til udvikling af organisationens aktiviteter. En donation af stor betydning for den hjælp, som Forælder Fonden yder.

Forælder Fonden møder mange udsatte eneforsørgere, som kæmper med at få hverdagen til at fungere. Mange enlige forældre råder ikke over de samme ressourcer som familier med to voksne. De enlige forældre er særligt sårbare og udsatte, når de står overfor blandt andet livskriser, sygdom, boligmangel, økonomiske og psykiske vanskeligheder eller har en fortid med misbrug eller vold.

Det seneste år har været ekstra udfordrende, da Coronakrisen har dikteret hverdagen for os alle sammen. Det er især de i forvejen sårbare og udsatte, som rammes hårdest af en samfundskrise som Coronakrisen. Dette har Forælder Fonden også kunne mærke på henvendelserne fra enlige forsørgere.

Coronakrisen har bestemt ikke gjort det lettere for de enlige forældre, der kæmper for at holde sammen på både sig selv og deres børn i en hverdag fyldt med kaos, utryghed og uvished om fremtiden”, fortæller Gwen Wisti, direktør i Forælder Fonden.

En af de udfordringer, som mange af de enlige forsørgere kæmper imod, er hjemløshed. Mange lever en tilværelse som sofasover, hvor de sammen med deres børn på må og få bor rundt omkring på sofaer hos venner og familier. En uholdbar løsning, som er mentalt opslidende for både børn og voksne. Det har især været udfordrende for de enlige forældre at klare både hjemmeundervisning, de daglige gøremål og arbejde uden et fast sted at bo, fortæller Gwen Wisti.

Sofasoverne udgør 25 procent af det samlede antal borgere, som man ved befinder sig i en hjemløshedssituation. De fleste sofasovere er forholdsvis unge, idet 68 procent af gruppen er under 40 år.

Bevilling fra Det Obelske Familiefond skal styrke Forælder Fondens tilbud til enlige forældre og deres børn

Sidste år modtog Forælder Fonden en bevilling på 5.901.000 kr. fra Det Obelske Familiefond. Bevillingen skal gå til Forælder Fondens kerneaktiviteter og drift, og udbrede viden om dens vigtige arbejde.

”I Forælder Fonden er vi meget lykkelige for, at Det Obelske Familiefond har valgt at støtte vores arbejde, og hermed gjort det muligt for os at kunne hjælpe endnu flere udsatte enlige forældre og deres børn. Med bevillingen kan vi styrke vores indsatser, så vi kan tilbyde endnu stærkere tilbud til udsatte enlige forældre – eksempelvis sofasoverne ved at hjælpe dem med at finde et trygt hjem, så deres børn vokser op med en fast base”, udtaler Gwen Wisti og fortsætter:

”I det første år har bevillingen blandt andet gjort det muligt at lancere en ny hjemmeside, der gør det lettere og mere overskueligt for de udsatte, enlige forældre at søge den hjælp, de har brug for.

Bevillingen fra Det Obelske Familiefond har desuden gjort det muligt at skabe en uddannelse for Forælder Fondens Frivillige Netværkspersoner. En gruppe af frivillige, der er helt afgørende i Forælder Fondens hjælp til at skabe trygge rammer for de udsatte familier, som bor i førstehjælpslejligheder, så de bliver hjulpet i den rigtige retning.

Direktør for Det Obelske Familiefond, John Amund Tønnes, siger om bevillingen:
”Vi glæder os i Det Obelske Familiefond over at kunne bakke op om Forælder Fondens arbejde med at støtte børn og forældre i svære livssituationer. Vi tror på, at Forælder Fondens støttetilbud med bl.a.  førstehjælpslejligheder giver familierne et godt fundament for at komme styrket videre i livet.”

For yderligere information, kontakt venligst:

Gwen Wisti, direktør Forælder Fonden, gw@foraelderfonden.dk eller 2022 1992

Ursula Craig, kommunikationsansvarlig Forælder Fonden, uc@foraelderfonden.dk eller 2434 0831

@foraelderfonden

Hos Forælder Fonden kæmper vi for den sårbare enlige forælder, der befinder sig i en udsat livssituation.

Vi tilbyder en længevarende forebyggende indsats, som sigter mod at øge familiens modstandskraft, mentale sundhed, følelsen af ejerskab over eget liv for at skabe et bedre børneliv❤️

Vi tilbyder bl.a. rådgivning omkring:
- Samlivsophør præget af konflikt
- Samværskonflikt ml. forældrene om børn eller andre fysiske, psykiske eller sociale udfordringer
- Vold (i alle former)
- Hjemløshed
- Svag økonomi
- Ensomhed
- Manglende netværk
- Fysisk helbred
- Trivsel
- Stress
- Evt. sag i kommunens familieafsnit

Tryk på “Følg” knappen, hvis du vil vide mere om vores arbejde.
...

Forælder Fonden hjælper enlige forældre i en sårbar livsposition.

Hos Forælder Fonden styrker vi forældrene og giver trygge rammer om familien – så børnene får de bedst mulige betingelser at vokse op i ❤️

Vi giver bl.a. rådgivning inden for:

• Samværskonflikt ml. forældrene om børn eller andre fysiske, psykiske eller sociale udfordringer
• Vold (i alle former)
• Hjemløshed
• Ensomhed
• Sag i kommunen og Familieretshuset

Har du brug for hjælp, så udfyld kontaktformularen via link i bio, så kontakter en af vores dygtige og erfarne rådgivere dig.

Vi hjælper dig, så du kan være der for dit barn ❤️

📸 @pamelakopenhagen

#forælderfonden #raadgivning #hjælp #enligmor #enligfar #københavn #økonomi #vold #ensomhed #nærvær
...

❤️ FARS DAGS KONKURRENCE ❤️

Vind denne smukke og helt unikke håndlavet nøglering fra @fairknit til din far. Vi er så heldige, at @fairknit har doneret 3 stk., som vi må give til en heldig vinder ❤

Hos Forælder Fonden hjælper vi alle enlige forældre, der er havnet i en sårbar livsposition, med gratis rådgivning, akutbolig, netværk og fællesskab🏡💵🤝🏼

Med en donation på 200 kr. hjælper du os til at blive godkendt efter ligningslovens §8A. SKAT kræver, at mindst 100 personer donerer et engangsbeløb på 200 kr., hvis vi skal have mulighed for at søge flere midler 🙏🏻

For at deltage skal du:
✨ Donere 200 kr. MobilePay 494529
✨ Fortæl os hvorfor din far skal have denne lækre nøglering fra @fairknit i kommentarfeltet 👇🏻

Du kan få skattefradrag for donationer til os. Skriv din mail i kommentarfeltet i MobilePay, så kontakter vi dig 😘

❤️ Vi udvælger den bedste kommentar på søndag den 5. juni kl. 20.00. Vinderne får besked her på postet ❤️
______________________________
Præmien kan ikke ombyttes til kontanter.
Denne konkurrence er hverken støttet, sponsoreret eller associeret med Instagram.

#farsdag #farsdagsgave #fairknit #støt #forælderfonden #gørenforskel #far
...

Sæt grænser for dig selv, hvis du har brudt med en voldelig partner 🙅‍♀️🙅‍♂️ Efter et brud med en voldelig partner er situationen nemlig ofte vanskelig.

Du skal her tage hensyn til din egen psykiske og fysiske sikkerhed og samtidig tænke på jeres barn, der har en relation til og ofte også samvær med den anden forælder 🙏

Hvis din partner forstætter med at være voldelig, selvom du forsøger at være neutral og saglig, er det vigtigt, at du siger fra og sætter en grænse. Hvis f.eks. tonen over telefonen bliver grov, eller du bliver truet, så må du lægge på og fortsætte dialogen over mail.

Hos Forælderfonden sidder vores dygtige socialrådgivere klar, hvis du har brug for rådgivning og støtte efter et voldeligt forhold ❤️

#forhold #ensom #udsatte #nærhed #alene #alenemor #alenefar #hjælp #rådgivning #forælderfonden
...

Danmark har en af de højeste andele af enlige forældre i EU 💔 Hos over 24% af de danske børnefamilier er der nemlig kun én forælder.

Det svarer til 187.443 husstande ud af de i alt 757.773 husstande med børn i Danmark.

Hos Forælderfonden støtter og rådgiver vi enlige forældre, så der er overskud til sig selv og børnene 👨‍👦‍👦

#borger #enlig #forælder #forælderfonden #forælderskab #forælderliv #enligmor #enligfar #børn #morlivet #farlivet #livetmedbørn #livetmedbarn

(Kilde: Danmarks Statistik)
...

Her er vores Boligkoordinator Anne 🙂

Anne har lige rundet et skarpt hjørne og er blevet 60 år 🥳
Anne er ekstra glad, for hun har fået en flot og farverig tunika, som en af vores søde beboer i en af vores 42 førstehjælpslejligheder har syet til Anne i anledning af Annes store dag.
Simpelthen så rørende❤

Anne står for alt det praktiske og administrative omkring vores førstehjælpslejligheder. Det er alt fra ind- og udflytninger, informere nye beboere om deres kommende førstehjælpslejligheder, koordinere vores frivillige handymænds arbejdsopgaver og meget meget mere.

Vi ønsker Anne et stort tillykke med fødselsdagen! 🤩

#forælderfonden #fødselsdag #60år #tillykke #rådgivning #hjælp #gørenforskel
...

5 gode råd efter et brud med en voldelig partner 💔

1. Lav klare aftaler på skrift

2. Begræns kontakten til din ekspartner

3. Støt dit barn i at være i midten mellem jer forældre

4. Respekter og anerkend dit barns følelser

5. Tag altid en besidder med til møder i Familieretshuset eller kommunen.

Hos Forælderfonden sidder vores dygtige socialrådgivere klar, hvis du har brug for rådgivning og støtte efter et voldeligt forhold 🙏❤️

#forhold #ensom #udsatte #nærhed #alene #alenemor #alenefar #hjælp #rådgivning #forælderfonden
...

Vidste du, at du som enlig forælder kan søge om at få både børnetilskud og ekstra børnetilskud? Du skal kun lave én ansøgning, men får både et beløb pr. barn og et sammenlagt beløb.

Det er kun den forælder, som har barnet på sin adresse, der kan få børnetilskud og ekstra børnetilskud. Du kan søge om børnetilskud på Borger.dk

Du kan læse meget mere om økonomiske tilskud og ydelser på foraelderfonden.dk 🤍

#økonomi #penge #børnetilskud #støtte #tilskud #ydelse #tilskud #hjælp #rådgivning #enligmor #enligfar #enligforælder #livetmedbarn #livetmedbørn
...

Har du også svært ved at finde tid og overskud, til at lave hyggelige ting sammen med dit barn/dine børn? Vi er der for dig, så du kan være der for dit barn ❤️

Desværre bliver børn ofte hårdt ramt, når forældre går fra hinanden. Derfor har de brug for faste rammer, ro og stabilitet.

Hos Forælderfonden hjælper vi med gratis rådgivning, afklaring af fremtiden og boligmuligheder for enlige forældre og deres børn.

Tøv ikke med at søge hjælp hos os, så du kan få mere stabilitet og overskud i hverdagen 🙏
...

3 nemme kreative lege som er et hit hos børnene 🎨

1. Mal på sten! Find forskellige sten og lad kreativiteten udfolde sig 🖌

2. Lav jeres egen slim - det er et hit hos de yngre (der er link i bio til hvordan du kan lave slimen) 💚

3. Dryplys-plader - I skal bare komme vand i et glas og dryppe stearinlys deri 🕯

Med disse aktiviteter er du sikret en masse sjove timer sammen med børnene 😁
...

Hvis du mangler inspiration til aktiviteter for børn så læs med her:

I kan besøge LÆS, en gratis og spændende aktivitet for dine børn og dig på Københavns Hovedbibliotek 📚 Børneetagen LÆS er en helt ny type børnebibliotek, der med hjerneforskning og viden om børns læsevaner og sprogtilegnelse kobler aktiviteter, læsning, leg og læring sammen. 🧠

Tag forbi LÆS og oplev bl.a. Ordbjerget, Bogborgen og Historievulkanen 📖

#forbørn #københavnshovedbibliotek #oplevelserforbørn #oplevelsermedbørn #børnibyen #forælderfonden
...

© 2020 Forælder fonden
Støt