Vi har brug for din hjælp!

En skilsmisse er en livsomvæltning for hele familien. Når tæppet bliver hevet væk under ens tilværelse, har selv de stærkeste mennesker brug for hjælp til at finde fodfæste. Hos Forælderfonden hjælper vi udsatte enlige forældre og deres børn med at finde tilbage til en god og tryg hverdag.

Støt os i vores arbejde og vær med til at gøre en stor forskel.

Støt vores arbejde

Vi hjælper med
rådgivning

Når man pludselig står alene efter et brud med en ex partner kan en masse spørgsmål, frustrationer og magtløshed fylde ens verden. Der er brug for hjælp til at klarlægge, hvordan man forholder sig til en nye virkelighed. Her står Forælder Fondens dygtige socialrådgivere klar til at hjælpe enlige forældre og deres børn tilbage på rette kurs.

Vi hjælper med
bolig

Det er svært for enlige forældre og deres børn, hvis de ikke har et sted de kan kalde hjem. Mange enlige forældre lever en tilværelse som usynlig hjemløs, hvor de på må og få pendler rundt til venner og familie og får lov til at sove på sofaen. I disse tilfælde har Forælder Fonden mulighed for at hjælpe netop disse enlige forældre med en midlertidig bolig, mens de finder fodfæste igen.

Vi hjælper med kollegielejligheder

Som studerende kan det være hårdt at være alene med sine børn. SU’en rækker ikke langt og en bolig kan være nærmeste umulig at finde. Vi er derfor utrolig stolte af Forælder Fonden 3 forælderkollegier, hvor enlige studerende forældre og deres børn kan bo mens de er under uddannelse, så vi sikrer, at de gennemfører uddannelsen og kan forfølge deres drømme.

Hvem hjælper vi

Hver dag kontaktes vi af forældre, som lever i boligløshed, kæmper med familiens økonomi, eller står midt i et svært brud med en tidligere partner. Vi ved, at enlige forældre i en krisesituation er i stor risiko for at miste deres netværk, opgive deres uddannelse og kan have svært ved at trives.

Vi hjælper enlige forældre og deres børn tilbage på rette kurs.

Problemerne tærer på det mentale overskud og gør det svært for forældrene at give deres børn tryghed i dagligdagen. Med din hjælp kan vi rådgive og hjælpe de forældre, der er blevet ramt af livet, og har brug for hjælp til at få overblik og komme tilbage på rette kurs igen. Vi giver familierne ro og balance i hverdagen, og hjælper med alt fra en midlertidig bolig til rådgivning om familiesager i kommunen og mere komplicerede ansøgningsprocesser i det offentlige.

Grunden til at enlige forældre havner i disse situationer

Årsagerne er mange, når enlige forældre kontakter os for hjælp. Det er ofte en kombination af flere faktorer som f.eks. skilsmisse, vold og økonomiske problemer, der har skabt en uholdbar situation.

At være sårbar

At være alene med børn bærer i sig selv en sårbarhed. Man er sårbar, når man står alene med alle de praktiske opgaver, der knytter sig til en hverdag med børn. Man er udsat på arbejdsmarkedet, hvor forventningen om at være til rådighed kolliderer med livet som enlig mor eller far. Når man er ene om at passe børnene, når de er syge. Når der er aftenmøder eller kurser på jobbet, og man ikke har nogen, der kan hjælpe og må ty til dyre eller usikre pasningsløsninger. Når man selv har 40 i feber – og alligevel er alene om at sørge for indkøb, mad, aflevering, tøjvask osv.

Når ens verden ramler sammen omkring én, er der behov for hjælp til at komme tilbage på sporet. Støt os, så vi kan hjælpe dem.

@foraelderfonden

© 2020 Forælder fonden
Støt