Foto: gravesengraphics

Forælderkollegie

Vores kollegier er for dig som enlig forsørger, der oplever de udfordringer, der kan følge med ved at være enlig forsøger og under uddannelse. I Forælder Fondens kollegier tilbyder vi fællesskab med andre ligestillede enlige forældre under uddannelse, fællesskab for børnene, hyggelige omgivelser og ikke mindst længerevarende rådgivning fra vores socialrådgivere i vores rådgivningsteam. Man får som beboer på vores kollegier støtte og sparring i diverse problemstillinger, som f.eks. partnerbrud, uenighed om forældremyndighed og samvær, økonomisk sårbarhed og ensomhed.

Forælderkollegier

Anemone Hus, Valby

Forælder Fondens forælderkollegie i Valby blev taget i brug i 2018 og er vores nyeste kollegium. Kollegiet er placeret på det gamle Grønttorvet i København, og har 14 lejligheder til rådighed.
Pris:
2-værelses, 78m2, 6255kr. inkl. varme og internet
3-værelses, 86m2, 6835 kr. inkl. varme og internet

virginiavej

Virginiavej, Frederiksberg

Forælder Fondens forælderkollegie på Frederiksberg har 13 lejligheder. Huset har derudover flere fællesområder – blandt andet en dejlig have med naturlegeplads.
De 2-værelses lejligheder er indrettet med eget køkken med komfur, køleskab mm. Der er fælles bad og toilet på gangen.
Lejligheder er ca. 50m2

Pris: 3500 kr. inkl. varme

Et forpligtende fællesskab

Når du bor på et af Forælder Fondens kollegier, skal du være motiveret for at indgå i et forpligtende fællesskab med andre enlige forældre. Du skal således have lyst til at bidrage aktiv til fællesskabet ved at deltage i ugentlig rengøring, månedlige husmøder, fællesspisning mm.

Kollegierne tilbyder til gengæld et unikt fællesskab for både dig og dit barn. Fællesskabet forbygger ensomhed i hverdagen og du får mulighed for at få venner for livet. Her er hvad nogen af vores nuværende beboere siger om at bo på vores kollegier:

”Jeg har brugt fællesskabet rigtig meget. Og nået at blive rigtig tæt med mange. Det har været noget af det dejligste, når man lige har puttet sit barn og har brug for at trække vejret. At have nogen at komme ud til!” (Kollegiebeboer, 27 år)

Det der med andre der står i samme situation og ligesom kan relatere til én, det rart. Man skal ikke ligesom forklare sin livssituation.”
(Kollegiebeboer, 28 år)

”Der er ALTID nogen der er klar til lige at sidde og snakke med én, hvis man bare lige har brug for lukke et eller andet ud. Og børnene løber bare ud og leger…” (Kollegiebeboer, 30 år)

 

Kriterier for optagelse

Du skal opfylde følgende krav for at komme i betragtning til en af vores kollegieboliger:

  • Have barnets bopælsadresse eller en samværsordning svarende til minimum 5/9
  • Gå på en SU-berettiget uddannelse eller en godkendt elevuddannelse (f.eks. SoSu)
  • Have minimum et år tilbage af din uddannelsesplan
  • Ikke have husdyr
  • Have et ønske om at indgå i et forpligtende fællesskab med andre enlige forsørgere under uddannelse
  • Være skrevet op til minimum to boligselskaber, inden du flytter ind på et af vores forælderkollegier. Der kræves dokumentation
  • Have brug for vores rådgivningstilbud
  • Være indstillet på at få tildelt en fast rådgiver, så længe du bor på en af vores kollegier
  • Bidrage til og indgå i et fællesskab

 

Hvor længe kan jeg bo på kollegiet?

Du kan bo på vores kollegier i højst 5 år, så længe du er under uddannelse.

Dog kan du maksimalt bo på kollegiet i den normerede studietid for den uddannelse, som du er på ved indflytning.
Du kan også kun færdiggøre én uddannelse, mens du bor på et af vores kollegier. Det betyder, at det ikke er alle, som kan bo på vores kollegier i fulde 5 år.

Evt. dispensation fra disse regler skal altid godkendes af Forælder Fonden.

Når du er færdig med din uddannelse, har du pligt til selv at sige din kollegiebolig op, og fraflytning skal ske senest 3 måneder efter endt uddannelse.

Kontaktformular

Ønsker du at komme i betragtning, så udfyld vores kontaktformular.

Så kontakter vi dig for at vurdere, om du er i målgruppe til at kunne bo på et af vores forælderkollegier.

Vi hjælper dig med det, du har brug for!

Er du havnet i en situation, som du ikke selv kan klare eller overskue? Det kan dreje sig om alt fra boligsøgning, udfordringer ved at blive alene med dine børn til oplevelser med vold i hjemmet.

Hos Forælder Fonden sidder vores dygtige rådgivere klar til at yde landsdækkende rådgivning.

Rådgivningen foregår enten telefonisk eller hos Forælder Fonden i vores lokaler på Hejrevej 43 i København.

Har du behov for rådgivning, så udfyld vores kontaktformular via linket til venstre.

”Forælder Fonden har givet min søn og jeg mere end hvad jeg selv havde mulighed for at give os. Vi er styrket i vores relationer og har genfundet mere glæde i vores hverdag. Vi har klar til at komme ud i den store verden med et bredt smil på læberne ”- Vania.

De mennesker vi har mødt gennem Forælder Fondens Forælderkollegie har betydet rigtig meget for vores udvikling. Jeg har kunne spejle mig i de andre forældre der bor her og ikke føle skam over at være alenemor til to små børn” – Sabrina.

Forælderkollegiet gjorde forskellen for mig - læs Sidsels fortælling

Det betyder Forælder Fonden og deres forælderkollegie for mig

I 2014 stod jeg med et smadret forhold, en lille baby på 2 måneder, et ny-opstartet studie – alt sammen over 300 km væk fra min familie og netværk. Jeg havde veninder, men vi var alle under 25 år og ingen andre havde børn. Ingen andre end mig og det føltes som om ingen andre var alene med så små børn, med sådan et brud i bagagen og uden økonomi til at kunne sikre sig en fast bopæl. Jeg følte det som en social deroute, jeg følte mig stigmatiseret og jeg følte mig udsat – alt sammen ud fra parametre jeg følte jeg ingen indflydelse havde på.

Et hav af flytninger

Efter seks flytninger i min søns første leveår i korte lejemål i fremlejede lejemål, en udlejer der snød mig for et relativt stort depositum så jeg ingen mulighed for depositum havde og et institutionsskift grundet kommuneskifte stødte jeg på Forælder Fonden.

Jeg gik forbi kollegiet på Virginiavej, som på daværende tidspunkt var det eneste kollegie. Én stod og  vaskede op i sit vindue imens radioen kørte. Én anden hang vasketøj op imens barnet cyklede rundt om huset igen og igen. To andre sad i en solstråle på fortrappen og drak kaffe. Jeg gav mig ikke til kende, gik blot forbi, men vidst med det samme at der ville jeg bo.

Jeg var så heldig at få tilbudt en lejlighed da min søn var 11 måneder gammel, og flyttede ind samme vinter.

Virginiavej

I huset på Virginiavej mødte jeg mennesker, alle slags mennesker, i samme situation som mig. Og i andre situationer, med andre fædre, andre studier, andre baggrunde. Aldrig har jeg boet så harmonisk med så mange forskellige slags mennesker. Her følte jeg mig stærk i en fælles samhørighed – en samhørighed der gav os alle sammen fornemmelsen af, at det her skulle vi nok klare! Så længe vi kunne deles om maden ved grillen, kigge efter hinandens børn når man handlede og dele opture og nedture på trappen ude foran når ungerne sov, og man havde brug for nogle at dele bekymringer og glæder med.

At alle er i samme båd gør også, at børnene ikke føler sig udenfor – de bor i et hus hvor alle andre også er alene med en forælder og enten ser den anden forælder i deleordning eller kun bor hos én forældre. Min søn kom vantro hjem en dag fra børnehaven og sagde: ‘Pelles forældre bor sammen!’. Det var helt galimatias for ham, at verden også kunne se sådan ud.

Huset på Virginiavej går man ikke fra som da man kom – man går derfra stærkere, mere rummelig og taknemmelig.

– Sidsel Juul Carlsen

@foraelderfonden

Kom med vores familier i Zoo!

Vil du være med til at give en gruppe børnefamilier en hyggelig dag i Zoo? Så har du lige nu mulighed for at komme med os som frivillig på en dagsudflugt til Zoo i Kbh i uge 26.

Vi har i år fået mulighed for at tilbyde nogle af vores familier sommerferieaktiviteter, så de kan få nogle positive oplevelser sammen, og så børnene har noget fortælle om i skolen efter ferien.

Hvis du har lyst til at være med til at hygge om familierne på en af udflugterne, så kan du læse mere via link i bio.

#gørenforskel #enligforælder #støtte #nærvær #børn #fællesskab #gørenforskel #blivfrivillig #enligeforældre #eneforsøger #fællesskab #alenemedbørn #udflugt #forælderfonden
...

"Et sikkert hjem er grundlaget for, at man overhovedet kan have det godt, så det var altafgørende at min datter og jeg fik et sted at bo i trygge rammer" ❤️ - Beboer hos Forælder Fonden

Forælder Fonden er der for dig, så du kan være der for dit barn 🤗

#enligeforældre #støtte #rådgivning #eneforsøger #børn #hjælp #fællesskab #alenemedbørn #bidrag #støtforælderfonden #gørenforskel #forælderfonde #tryghed
...

Hos Forælder Fonden har vi nogle helt uundværlige frivillige, som hver især bidrager med noget unikt 🙏

Hanne er frivillig Netværksperson. Hun bruger sine stærke personlige og faglige kompetencer til at støtte en sårbar enlig forælder i at komme godt videre i livet.

Vi tror på, at det frivillige engagement bidrager med noget helt særligt - både til de enlige forældre og deres børn, men også til de frivillige selv, som oplever glæden ved at gøre noget godt for andre ❤️

#forælderfonden #frivillig #unik #enligforælder #støtte #nærvær #hjælptilforældre #børn #fællesskab #gørenforskel #blivfrivillig
...

Ude på forælderkollegierne afholdes der igen i år påskehygge, hvor både børn og voksne maler på æg og klipper gækkebreve 🐣

Fællesskabet er en stor del af det, at bo på vores forælderkollegier, og mange højtider markeres med fælles aktiviteter for voksne og børn 🎨

#påskehygge #påske #højtid #fællesskab #gækkebrev #forælderkollegie #enligforælder #hjem #forælderfonden
...

Ønsker du et meningsfuldt frivilligt arbejde, hvor din indsats gør en vigtig forskel?

Så har du nu mulighed for at komme med på holdet som frivillig hos Forælder Fonden 😊

Deltag i Forælder Fondens uddannelse for nye frivillige Netværkspersoner d. 13. og 14. maj 2023

Læs mere ved at klikke på linket i vores bio 🔗

#enligeforældre #støtte #rådgivning #eneforsøger #hjælp #fællesskab #bidrag #frivillig #frivilligtarbejde #gørenforskel #forælderfonden
...

"Vi voksne har det rigtig dejligt sammen i vores skønne have, når vores børn sover" - beboer på Virginiavej 🫶

Fællesskab er vigtigt og heldigvis finder vores søde beboere meget glæde i hinanden på deres dejlige kollegie på Frederiksberg 🏡

#enligeforældre #støtte #rådgivning #eneforsøger #børn #hjælp #fællesskab #alenemedbørn #bidrag #støtforælderfonden #gørenforskel #forælderfonden
...

Hos Forælder Fonden har vi hvad vi kalder 'sociale viceværter' på kollegierne 🫂

Vores sociale viceværter er omdrejningspunktet for den gode trivsel på vores kollegier, og da de selv bor der, kender de hverdagen rigtig godt 🤩

De hjælper b.la. med at afholde månedlige husmøder, fællesarrangementer, at beboerne falder godt på plads i den nye tilværelse og meget mere ❤️

Viceværterne er guld værd og er vigtige personer for kollegiernes beboere 🫶

#reemogfreja #godhverdag #socialsamvær #hjælptilforældre #kollegie #studerendeforælder #enligforælder #trivsel #forælderfonden
...

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
© 2020 Forælder fonden
Støt