Foto: Pamelakopenhagen

Forælderkollegie

Hos Forælder Fonden har vi 3 forælderkollegier til rådighed, som du som enlig forælder under uddannelse kan få adgang til.

Forælderkollegier

Elstarvej, Valby

Forælder Fondens forælderkollegie i Valby blev taget i brug i 2018 og er vores nyeste kollegium. Kollegiet er placeret på det gamle Grønttorvet i København, og har 14 lejligheder til rådighed.

Virginavej, Frederiksberg

Forælder Fondens forælderkollegie på Frederiksberg har 13 lejligheder. Huset har derudover flere fællesområder – blandt andet en dejlig have med naturlegeplads.

Dannerkollegiet, Jægerspris

Forælder Fondens forælderkollegie i Jægerpris drives i samarbejde med Kong Frederik den Syvendes Stiftelse og henvender sig til enlige mødre under uddannelse. Kollegiet har 10 lejligheder.

Er du interesseret?

Er du interesseret i at bo på et af Forælder Fondens tre forælderkollegier, så kontakt Susanne Fabricius på sf@foraelderfonden.dk eller tlf. 40 49 07 03.

Når der er ledige boliger på vores kollegier, bliver de lagt op på:

OBS. Det er desværre ikke muligt at skrive sig på venteliste.

Kollegieboligerne tilbyder:

  • Gode rammer for dig og dit barn
  • Samvær og netværk med andre i samme situation
  • Selvstændige lejligheder med køkken og bad
  • Fællesarealer og køkken til hygge med de øvrige forældre

Du skal opfylde følgende krav for at komme i betragtning til en bolig: 

  • Have barnets bopælsadresse eller en samværsordning svarende til 7/7 eller 9/5
  • Gå på en SU-berettiget uddannelse eller en godkendt elevuddannelse (f.eks. SoSu)
  • Have minimum et år tilbage af din uddannelsesplan
  • Ikke have husdyr
  • Have et ønske om at indgå i et forpligtende fællesskab med andre enlige forsørgere under uddannelse

Forælderkollegiet gjorde forskellen for mig - læs Sidsels fortælling

Det betyder Forælder Fonden og deres forælderkollegie for mig

I 2014 stod jeg med et smadret forhold, en lille baby på 2 måneder, et ny-opstartet studie – alt sammen over 300 km væk fra min familie og netværk. Jeg havde veninder, men vi var alle under 25 år og ingen andre havde børn. Ingen andre end mig og det føltes som om ingen andre var alene med så små børn, med sådan et brud i bagagen og uden økonomi til at kunne sikre sig en fast bopæl. Jeg følte det som en social deroute, jeg følte mig stigmatiseret og jeg følte mig udsat – alt sammen ud fra parametre jeg følte jeg ingen indflydelse havde på.

Et hav af flytninger

Efter seks flytninger i min søns første leveår i korte lejemål i fremlejede lejemål, en udlejer der snød mig for et relativt stort depositum så jeg ingen mulighed for depositum havde og et institutionsskift grundet kommuneskifte stødte jeg på forælder fonden.

Jeg gik forbi kollegiet på Virginiavej, som på daværende tidspunkt var det eneste kollegie. Én stod og  Forælderkollegievaskede op i sit vindue imens radioen kørte. Én anden hang vasketøj op imens barnet cyklede rundt om huset igen og igen. To andre sad i en solstråle på fortrappen og drak kaffe. Jeg gav mig ikke til kende, gik blot forbi, men vidst med det samme at der ville jeg bo.

Jeg var så heldig at få tilbudt en lejlighed da min søn var 11 måneder gammel, og flyttede ind samme vinter.

Virginiavej

I huset på Virginiavej mødte jeg mennesker, alle slags mennesker, i samme situation som mig. Og i andre situationer, med andre fædre, andre studier, andre baggrunde. Aldrig har jeg boet så harmonisk med så mange forskellige slags mennesker. Her følte jeg mig stærk i en fælles samhørighed – en samhørighed der gav os alle sammen fornemmelsen af at der her skulle vi nok klare! Så længe vi kunne deles om maden ved grillen, kigge efter hinandens børn når man handlede og dele opture og nedture på trappen ude foran når ungerne sov, og man havde brug for nogle at dele bekymringer og glæder med.

At alle er i samme båd gør også at børnene ikke føler sig udenfor – de bor i et hus hvor alle andre også er alene med en forælder og enten ser den anden forælder i deleordning eller kun bor hos én forældre. Min søn kom vantro hjem en dag fra børnehaven og sagde: ‘Pelles forældre bor sammen!’. Det var helt galimatias for ham at verden også kunne se sådan ud.

Huset på Virginaivej går man ikke fra som da man kom – man går derfra stærkere, mere rummelig og taknemmelig.

– Sidsel Juul Carlsen

@foraelder_fonden

© 2020 Forælder fonden
Støt