Stor donation fra Det Obelske Familiefond

En styrket indsats for øget trivsel og bedre livsvilkår for enlige forældre og deres børn

Forælder Fonden hjælper udsatte, enlige forældre og deres børn med at forbedre deres trivsel og livsvilkår, samt styrke familiernes ressourcer for at forbedre både forældrenes og børnenes muligheder i livet. For et år siden modtog Forælder Fonden en bevilling fra Det Obelske Familiefond på 5.901.000 kr. til udvikling af organisationens aktiviteter. En donation af stor betydning for den hjælp, som Forælder Fonden yder.

Forælder Fonden møder mange udsatte eneforsørgere, som kæmper med at få hverdagen til at fungere. Mange enlige forældre råder ikke over de samme ressourcer som familier med to voksne. De enlige forældre er særligt sårbare og udsatte, når de står overfor blandt andet livskriser, sygdom, boligmangel, økonomiske og psykiske vanskeligheder eller har en fortid med misbrug eller vold.

Det seneste år har været ekstra udfordrende, da Coronakrisen har dikteret hverdagen for os alle sammen. Det er især de i forvejen sårbare og udsatte, som rammes hårdest af en samfundskrise som Coronakrisen. Dette har Forælder Fonden også kunne mærke på henvendelserne fra enlige forsørgere.

Coronakrisen har bestemt ikke gjort det lettere for de enlige forældre, der kæmper for at holde sammen på både sig selv og deres børn i en hverdag fyldt med kaos, utryghed og uvished om fremtiden”, fortæller Gwen Wisti, direktør i Forælder Fonden.

En af de udfordringer, som mange af de enlige forsørgere kæmper imod, er hjemløshed. Mange lever en tilværelse som sofasover, hvor de sammen med deres børn på må og få bor rundt omkring på sofaer hos venner og familier. En uholdbar løsning, som er mentalt opslidende for både børn og voksne. Det har især været udfordrende for de enlige forældre at klare både hjemmeundervisning, de daglige gøremål og arbejde uden et fast sted at bo, fortæller Gwen Wisti.

Sofasoverne udgør 25 procent af det samlede antal borgere, som man ved befinder sig i en hjemløshedssituation. De fleste sofasovere er forholdsvis unge, idet 68 procent af gruppen er under 40 år.

Bevilling fra Det Obelske Familiefond skal styrke Forælder Fondens tilbud til enlige forældre og deres børn

Sidste år modtog Forælder Fonden en bevilling på 5.901.000 kr. fra Det Obelske Familiefond. Bevillingen skal gå til Forælder Fondens kerneaktiviteter og drift, og udbrede viden om dens vigtige arbejde.

”I Forælder Fonden er vi meget lykkelige for, at Det Obelske Familiefond har valgt at støtte vores arbejde, og hermed gjort det muligt for os at kunne hjælpe endnu flere udsatte enlige forældre og deres børn. Med bevillingen kan vi styrke vores indsatser, så vi kan tilbyde endnu stærkere tilbud til udsatte enlige forældre – eksempelvis sofasoverne ved at hjælpe dem med at finde et trygt hjem, så deres børn vokser op med en fast base”, udtaler Gwen Wisti og fortsætter:

”I det første år har bevillingen blandt andet gjort det muligt at lancere en ny hjemmeside, der gør det lettere og mere overskueligt for de udsatte, enlige forældre at søge den hjælp, de har brug for.

Bevillingen fra Det Obelske Familiefond har desuden gjort det muligt at skabe en uddannelse for Forælder Fondens Frivillige Netværkspersoner. En gruppe af frivillige, der er helt afgørende i Forælder Fondens hjælp til at skabe trygge rammer for de udsatte familier, som bor i førstehjælpslejligheder, så de bliver hjulpet i den rigtige retning.

Direktør for Det Obelske Familiefond, John Amund Tønnes, siger om bevillingen:
”Vi glæder os i Det Obelske Familiefond over at kunne bakke op om Forælder Fondens arbejde med at støtte børn og forældre i svære livssituationer. Vi tror på, at Forælder Fondens støttetilbud med bl.a.  førstehjælpslejligheder giver familierne et godt fundament for at komme styrket videre i livet.”

For yderligere information, kontakt venligst:

Gwen Wisti, direktør Forælder Fonden, gw@foraelderfonden.dk eller 2022 1992

Ursula Craig, kommunikationsansvarlig Forælder Fonden, uc@foraelderfonden.dk eller 2434 0831

@foraelderfonden

Danmark har en af de højeste andele af enlige forældre i EU 💔 Hos over 24% af de danske børnefamilier er der nemlig kun én forælder.

Det svarer til 187.443 husstande ud af de i alt 757.773 husstande med børn i Danmark.

Hos Forælderfonden støtter og rådgiver vi enlige forældre, så der er overskud til sig selv og børnene 👨‍👦‍👦

#borger #enlig #forælder #forælderfonden #forælderskab #forælderliv #enligmor #enligfar #børn #morlivet #farlivet #livetmedbørn #livetmedbarn

(Kilde: Danmarks Statistik)
...

Her er vores Boligkoordinator Anne 🙂

Anne har lige rundet et skarpt hjørne og er blevet 60 år 🥳
Anne er ekstra glad, for hun har fået en flot og farverig tunika, som en af vores søde beboer i en af vores 42 førstehjælpslejligheder har syet til Anne i anledning af Annes store dag.
Simpelthen så rørende❤

Anne står for alt det praktiske og administrative omkring vores førstehjælpslejligheder. Det er alt fra ind- og udflytninger, informere nye beboere om deres kommende førstehjælpslejligheder, koordinere vores frivillige handymænds arbejdsopgaver og meget meget mere.

Vi ønsker Anne et stort tillykke med fødselsdagen! 🤩

#forælderfonden #fødselsdag #60år #tillykke #rådgivning #hjælp #gørenforskel
...

5 gode råd efter et brud med en voldelig partner 💔

1. Lav klare aftaler på skrift

2. Begræns kontakten til din ekspartner

3. Støt dit barn i at være i midten mellem jer forældre

4. Respekter og anerkend dit barns følelser

5. Tag altid en besidder med til møder i Familieretshuset eller kommunen.

Hos Forælderfonden sidder vores dygtige socialrådgivere klar, hvis du har brug for rådgivning og støtte efter et voldeligt forhold 🙏❤️

#forhold #ensom #udsatte #nærhed #alene #alenemor #alenefar #hjælp #rådgivning #forælderfonden
...

Vidste du, at du som enlig forælder kan søge om at få både børnetilskud og ekstra børnetilskud? Du skal kun lave én ansøgning, men får både et beløb pr. barn og et sammenlagt beløb.

Det er kun den forælder, som har barnet på sin adresse, der kan få børnetilskud og ekstra børnetilskud. Du kan søge om børnetilskud på Borger.dk

Du kan læse meget mere om økonomiske tilskud og ydelser på foraelderfonden.dk 🤍

#økonomi #penge #børnetilskud #støtte #tilskud #ydelse #tilskud #hjælp #rådgivning #enligmor #enligfar #enligforælder #livetmedbarn #livetmedbørn
...

Har du også svært ved at finde tid og overskud, til at lave hyggelige ting sammen med dit barn/dine børn? Vi er der for dig, så du kan være der for dit barn ❤️

Desværre bliver børn ofte hårdt ramt, når forældre går fra hinanden. Derfor har de brug for faste rammer, ro og stabilitet.

Hos Forælderfonden hjælper vi med gratis rådgivning, afklaring af fremtiden og boligmuligheder for enlige forældre og deres børn.

Tøv ikke med at søge hjælp hos os, så du kan få mere stabilitet og overskud i hverdagen 🙏
...

3 nemme kreative lege som er et hit hos børnene 🎨

1. Mal på sten! Find forskellige sten og lad kreativiteten udfolde sig 🖌

2. Lav jeres egen slim - det er et hit hos de yngre (der er link i bio til hvordan du kan lave slimen) 💚

3. Dryplys-plader - I skal bare komme vand i et glas og dryppe stearinlys deri 🕯

Med disse aktiviteter er du sikret en masse sjove timer sammen med børnene 😁
...

Hvis du mangler inspiration til aktiviteter for børn så læs med her:

I kan besøge LÆS, en gratis og spændende aktivitet for dine børn og dig på Københavns Hovedbibliotek 📚 Børneetagen LÆS er en helt ny type børnebibliotek, der med hjerneforskning og viden om børns læsevaner og sprogtilegnelse kobler aktiviteter, læsning, leg og læring sammen. 🧠

Tag forbi LÆS og oplev bl.a. Ordbjerget, Bogborgen og Historievulkanen 📖

#forbørn #københavnshovedbibliotek #oplevelserforbørn #oplevelsermedbørn #børnibyen #forælderfonden
...

Hvis du lever i et voldeligt parforhold eller mærker eftervirkningerne fra et, så kan du finde hjælp her:

📞 Du kan ringe til Lev Uden Volds hotline på tlf.: 1888

💻 Besøg Danner.dk. Danner er et af landets ældste og største rådgivnings- og krisecentre for voldsramte kvinder og børn

📍 For nogle kvinder (og deres børn) er den rigtige løsning at komme på krisecenter

🧑‍⚕️ Tal med din læge om muligheden for at få tilskud til psykologhjælp, hvis du har været udsat for partnervold

🗣 Hvis ovenstående muligheder ikke er rigtige for dig, råder vi dig til at tale med en person, som står dig nær

❤️ Læs mere om vores rådgivning om vold på hjemmesiden link i bio @foraelderfonden

#forælderfonden #rådgivning #hjælp #levudenvold #dannerdk #psykolog #psykologhjælp #tilskud #krisecenter
...

Vi har fået en ledig lejlighed på vores forælderkollegie på Virginiavej, Frederiksberg 🏡 🔑 Mangler du eller nogen du kender et sted at bo?

Forælderkollegiet på Virginiavej har 13 lejligheder i alt og en dejlig have med naturlegeplads, hvor både børn og forældre kan nyde socialt samvær med hinanden 🍃

Du skal opfylde følgende krav for at komme i betragtning til lejligheden:

👧 Have barnets bopælsadresse eller en samværsordning svarende til 7/7 eller 9/5

💵 Gå på en SU-berettiget uddannelse eller en godkendt elevudannelse

📚 Have minimum et år tilbage af din uddannelsesplan

🐶 Du må IKKE have husdyr

🙏 Have et ønske om at indgå i et forpligtende fællesskab med andre enlige forsørgere under uddannelse

Hvis du er interesseret i lejligheden, så kontakt os på kollegier@foraelderfonden.dk 💌

#frederiksberg #fællesskab #alenemor #alenefar #kollegieliv #studerendemor #studerendefar
...

Kom med til informationsmøde for nye frivillige hos Forælder Fonden onsdag den 6. april kl. 17-19 - mødet er helt uforpligtende ❤️

Her vil du høre om muligheden for at bringe dine kompetencer i spil som frivillig og gøre en stor forskel gennem almindelig medmenneskelig omsorg for sårbare børnefamilier.

Som frivillig hos Forælder Fonden bidrager du til at hjælpe sårbare enlige forældre og deres børn gennem initiativer som midlertidig bolig, rådgivning, netværkstilbud og praktisk støtte.

Der serveres snacks og drikkevarer under mødet, som varer ca. 1,5 - 2 timer.

Du tilmelder dig ved at skrive til vores frivilligkoordinator Simone Røn på skr@foraelderfonden.dk

Vi glæder os til at møde dig! 🙂

#blivfrivillig #informationsmøde #gørenforskel #frivilligtarbejde #familiestøtte #familieliv #forældrestørre #hverdagsenshelte #udvikling #frivilligtarbejdemedmemning
...

Hvis dit barn har bopæl hos dig, er du bopælsforælder, og så har du retten til at beslutte blandt andet disse ting for dit barn:

🏫 Hvilken daginstitution dit barn skal gå i
⚽️ Fritidsaktiviteter
🇩🇰 Flytning indenlands (dog skal den anden forælder varsles 6 uger forinden)
💞 Direkte daglig omsorg
👩‍⚕️ Om barnet skal til skolepsykolog
🤝 Børnesagkyndig rådgivning

Forælderfonden hjælper altid med rådgivning indenfor forældremyndighed, hvis du har brug for det ❤️

#bopælsforælder #enligmor #enligfar #daginstitution #forældremyndighed #forælderfonden #rådgivning #livetmedbarn #livetmedbørn #forældre #forælder #forælderlivet
...

© 2020 Forælder fonden
Støt