Foto: gravesengraphics

Bolighjælp

bolighjælpStår du uden bolig?

Bolighjælp. Står du uden bolig, så har du flere forskellige muligheder for at finde et sted at bo, alt efter din situation. Vi anbefaler, at du benytter dig af flere forskellige kanaler for at forbedre dine chancer for at få en bolig hurtigst muligt. Du kan f.eks. undersøge om følgende kanaler vil være en mulighed for dig.

Boligselskaber (almennyttige):

Det er altid en god idé at være medlem af en eller flere boligselskaber. Er du i forvejen medlem så husk at aktivere din søgning, tilføj fleksible kriterier (uddannelse, arbejde mv.) og undersøg mulighederne for at få hurtigere hjælp, hvis dig og din partner er gået fra hinanden.

Private boligselskaber og private udlejere:

Du kan sagtens søge efter en privat bolig, men vær opmærksom på pris, indskud og om huslejekontrakten er, som den skal være. Husk altid at stå på lejekontrakten, hvis I er flere om lejemålet. Udfyld vores kontaktskema og få råd om bolighjælp.

Pensionskasser og fagforeninger:

Nogle pensionskasser og fagforeninger udlejer også boliger – måske endda også dem, du allerede er medlem af og betaler til.

Netværk:

Dit netværk kan være guld værd, når det kommer til boligsøgning. Ræk hånden ud og spørg om hjælp. Tjek desuden delinger af boligopslag på de sociale medier. Nogle låner også deres bolig/sommerhus/kolonihave ud i kortere perioder, hvis du får brug for at være et sted, mens du venter på en mere permanent løsning. Hvis du føler, at du generelt savner netværk, er du altid velkommen til at kontakte vores rådgivning. Hvor du ud over bolighjælp også får en helhedsvurdering af din situation.

Kommuner:

Du kan prøve at spørge din kommune om hjælp i din boligsøgning. De hjælper dog oftest kun dem, der også har andre udfordringer udover at mangle en bolig. Har du en familie- eller socialsag i kommunen, kan du prøve at tale med din sagsbehandler om hjælp til at komme på kommunens (akutte) boligliste. Du kan også selv kontakte boligafdelingen. I sidste ende kan en plads på et herberg være en mulighed i en kortere periode. Dette kan din kommune også hjælpe med.

Krisecentre:

Kommunen kan også henvise dig til et krisecenter, hvis du er udsat for psykisk og/eller fysisk vold fra en nuværende eller tidligere partner. Krisecentrene kan også kontaktes direkte og hele døgnet. Du finder dem her. Husk, at du altid kan kontakte vores rådgivning, hvis du har oplevet partnervold.

Forælderfonden:

Hos Forælderfonden har vi 42 midlertidige førstehjælpslejligheder for enlige forældre i København og Storkøbenhavn, samt tre forælderkollegier i Valby, Jægerspris og på Frederiksberg. Er du interesseret i en bolig hos os, så kontakt os via vores kontaktformular.

Studieboliger:

Der er desværre ikke det store marked for studieboliger for enlige forældre i Danmark udover vores egne kollegier. Særligt uden for hovedstadsområdet kan det være svært at finde tilbud til enlige forældre. I de fleste studieboliger med eget køkken og bad må du bo sammen med 1-2 børn (afhængigt af antal værelser). De fleste organisationer med studieboliger anser dog generelt ikke forældre som den primære målgruppe.

Generelle link til kollegie- og ungdomsboliger:

@foraelderfonden

© 2020 Forælder fonden
Støt