Om Forælderfonden

Forælderfondens historie Forælderfondens historie 

Forælderfonden hjælper dagligt sårbare enlige forældre og deres børn med at finde tilbage til en god og tryg hverdag. Et arbejde der startede tilbage i 1966, hvor journalist Lis Møller stiftede Boligfonden for Enlige Mødre.
Fra 1956 og i årene frem blev den brede befolkning i Danmark gennem en række TV-udsendelser på DR introduceret til personer, de formentlig havde passeret på gaden fra tid til anden, eller måske nikket til i opgangen, men hvis dagligdag mange indtil da ikke var bekendt med. Mennesker, som kæmpede med følgerne af eksempelvis psykisk sygdom eller sklerose. Udviklingshæmmede og deres pårørende. Enlige mødre fanget i fattigdom sammen med deres børn, og glemte børn på børnehjem. I hvert program var deltagerne og deres livsomstændigheder i fokus, deres udfordringer og behov sat under lup med ét formål: at byde dem indenfor i danskernes stuer, og give dem samfundets fulde opmærksomhed. De skulle ikke længere være stille eksistenser, men medborgere på lige fod med alle andre.

Forælderfonden i dag

I Forælderfonden arbejder vi stadig ud fra Lis’ eksempel. Vi ved, at det er en stor udfordring at være alene med sine børn. Vi ved, at mange forældre kæmper med at få deres økonomi til at hænge sammen, og yder store ofre for at få hverdagen til at lykkes for deres børn. Vi ved, at det kan være ensomt at bringe de ofre, og at børnene – uanset hvor højt man elsker dem – kan gøre det svært at finde tid og overskud til at fokusere på egne behov og drømme. Og vi ved, at det for mange vil være nødvendigt at få hjælp, da de ikke kan klare udfordringerne alene.

Behovet for hjælp

Behovet for hjælp er desværre stadig stort. I Forælderfonden arbejder vi hver dag for at støtte sårbare enlige forældre og deres børn. Vi giver dem styrken, roen og kontrollen tilbage.

“Da min søn var to måneder kuldsejlede det forhold, jeg havde til hans far. Jeg måtte pendle til mit studie i København fra mine forældre i Jylland og boede rundt omkring med en meget mere sårbar bagage: Min søn.

De næste ti måneder bød på seks forskellige boliger af varierende kvalitet. Jeg havde ikke økonomi til at investere i en fast bolig og var hensat til den jungle af et boligmarked, der hersker i København. Jeg endte med at tage forbi Københavns kommune, hvor jeg fik klar besked: “Hvis du står helt uden tag over hovedet, kan kommunen tilbyde dig nødbolig et vilkårligt sted i Danmark for 10-16 dage. Derefter skal du have fundet en bolig”.

At flytte til en kommune i betragtelig afstand fra uddannelse/arbejde ville for mig have betydet et uddannelsesstop. Jeg kunne ikke være alene med min søn og pendle halvanden time til og fra studie – eller få det til at løbe rundt på en SU for den sags skyld.

Kommunen opfordrede mig direkte til at flytte tilbage til Jylland, selvom mit studie som sagt lå i København. Var jeg ikke stødt på Forælderfonden havde jeg enten ikke færdiggjort mit studie, fordi jeg i stedet var flyttet til Jylland. Eller også havde jeg boet i skiftende, tvivlsomme, kortsigtede boliger de resterende fire år af min uddannelse – og dermed udsat min søn for utallige bolig- og institutionsskift”.

– Sidsel 2017

I Forælderfonden hjælper vi dig, der er enlig forælder og dine børn. Vi giver dig den fornødne ro i hverdagen og hjælper dig tilbage på rette kurs.

Alt efter dit behov hjælper vi med førstehjælpslejligheder, forælderkollegie, konkret rådgivning, tilbud om fællesskab med andre børnefamilier og støtte i svære livssituationer.

@foraelderfonden

© 2020 Forælder fonden
Støt