Foto: Pamelakopenhagen

Om Forælderfonden

Forælder Fondens historie

Foto: Pamelakopenhagen

Forælderfondens historie 

Forælderfonden blev i 1966 stiftet af journalist og ildsjæl Lis Møller under navnet Boligfonden For Enlige Mødre. En organisation, der i begyndelsen kæmpede kampen for enlige mødre og deres børn. I dag hjælper Forælderfonden både enlige mødre og fædre.

Journalist og politiker Lis Møller var med en række TV-udsendelser med til at sætte fokus på udsatte grupper i det danske samfund. Bl.a. enlige mødre. Lis havde imidlertid en dybereliggende grund til at arbejde for at kaste lys på de socialt udsattes vilkår i Danmark. Det var en mærkesag for hende, som knyttede sig til hendes egen baggrund. Det var hende magtpåliggende at bruge de evner, hun var udstyret med. Hun ønskede at gøre så stor en forskel som muligt, for de, der ikke selv kunne tage ordet.

I hende og manden Pouls hjem var der et mantra: Gør noget ved det. Hvis du vil noget med det, mener noget med det, så gør noget ved det. I 1966 gjorde Lis netop det. Hun stiftede Boligfonden for Enlige Mødre. Hun var selv formand for frem til sin død i 1983.

Behovet for hjælp

Behovet for hjælp er desværre stadig stort. I Forælderfonden arbejder vi hver dag for at støtte udsatte enlige forældre og deres børn. Vi giver dem styrken, roen og kontrollen tilbage.

“Da min søn var to måneder kuldsejlede det forhold, jeg havde til hans far. Jeg måtte pendle til mit studie i København fra mine forældre i Jylland og boede rundt omkring med en meget mere sårbar bagage: Min søn.

De næste ti måneder bød på seks forskellige boliger af varierende kvalitet. Jeg havde ikke økonomi til at investere i en fast bolig og var hensat til den jungle af et boligmarked, der hersker i København. Jeg endte med at tage forbi Københavns kommune, hvor jeg fik klar besked: “Hvis du står helt uden tag over hovedet, kan kommunen tilbyde dig nødbolig et vilkårligt sted i Danmark for 10-16 dage. Derefter skal du have fundet en bolig”.

At flytte til en kommune i betragtelig afstand fra uddannelse/arbejde ville for mig have betydet et uddannelsesstop. Jeg kunne ikke være alene med min søn og pendle halvanden time til og fra studie – eller få det til at løbe rundt på en SU for den sags skyld.

Kommunen opfordrede mig direkte til at flytte tilbage til Jylland, selvom mit studie som sagt lå i København. Var jeg ikke stødt på Forælderfonden havde jeg enten ikke færdiggjort mit studie, fordi jeg i stedet var flyttet til Jylland. Eller også havde jeg boet i skiftende, tvivlsomme, kortsigtede boliger de resterende fire år af min uddannelse – og dermed udsat min søn for utallige bolig- og institutionsskift”.

– Sidsel 2017

I Forælderfonden hjælper vi dig, der er enlig forælder og dine børn. Vi giver dig den fornødne ro i hverdagen og hjælper dig tilbage på rette kurs.

Alt efter dit behov hjælper vi med førstehjælpslejligheder, forælderkollegie, konkret rådgivning, tilbud om fællesskab med andre børnefamilier og støtte i svære livssituationer.

@foraelderfonden

© 2020 Forælder fonden
Støt